Како да изберам фустан?

Како да изберам фустан? Како да се облечам на матура? – ова се некои од најчестите прашања што жените ги прашуваат кога ќе присуствуваат на некоја важна пригода. Секоја жена сака да изгледа добро и да ја истакне нејзината убавина, а тоа најдобро го прават фустаните. Затоа е многу важно да можете да изберете убави, кои ќе работат на вашата убавина.
При изборот на фустани, секогаш мора да се земат предвид одредени фактори. Кај обичните секојдневни фустани не треба се мисли којзнае колку, но кога избираме официјален фустан за посебени пригоди, секогаш треба да се обрнува повеќе внимание.

Официјални фустани: должина
Пред да почнете да разгледуваме милиони фустани кои секојдневно го преполнуваат интернетот и социјалните мрежи, треба да решоте каква да биде должината на фустанот. Возможни се три варијанти:

Краток фустан – над коленото. Овој тип на фустани се погодни за пролетни и летни пригоди. Се разбира, не е забрането да се носат кратки фустани во студениот период. Се препорачува дамите со убава фигура и слаби нозе да носат кратки , со што ќе ги нагласат.

Среден фустан – под коленото. Овој тип фустани се погодни за официјални настани, како и за постари жени. Ги покриваат коските, за кои многу жени се грижат, но во исто време тие не ја кријат целата нога и прават мистерија на визијата. Оваа должина на фустани и здолништа се препорачува за дамите, бидејќи повеќе или помалку оптички ја скратува висината. Фустаните од оваа должина не се препорачуваат да се комбинираат со чизми.

Долг фустан – речиси до земјата. Ова е олицетворение на “формалните фустани” што секоја жена ги замислува, бидејќи долгите фустани не често среќаваат секојдневно. Несомнено долгите фустани се наметнати како најпопуларната облека за официјални настани како свадби, матури, коктели, новогодишни и празнични прослави и световни настани. Добрата работа во врска со нив е способноста да ги прикријат недостатоците, да ја олеснат фигурата и да ја нагласат жената што носи вакви фустани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *